Geverifieerde route ?

We rijden Doorwerth (alternatieve route)

Tochtje langs de Rijn

  • icon-locationGelderland, Utrecht
  • icon-distance112 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is een alternatief van de originele route door ons ontwikkeld, speciaal voor het rondje Wielercafés van 2021. De originele route doorkruist een stuk van de Veluwe waar in mei en juni een toeslag wordt gerekend en waar je over smallere paden heen fietst. 

Er valt ontzettend veel te vertellen over alle hoogte punten die deze route kent. De omschrijving van deze routes is bijna gelijk aan het origineel. Liever het origineel?

Naar de originele route

Dit kun je onderweg verwachten 

De route start in Amerongen bij het welbekende wielercafé De Proloog. En bij de start weet je…de finish straks, ligt op de top van de Amerongse berg. We rijden met de klok mee en slingeren langzaam uit het gebied van het Nationaal Park richting Maarsbergen. We rijden onderlangs Woudenberg en Scherpenzeel. De eerste plaats die we aandoen is Renswoude. We steken de provinciegrens over en rijden richting de Veluwe. Hier zou je een stuk doorkruisen waar in de maanden mei en juni een toeslag gevraagd wordt. We wijden er in deze route omheen. Het is hier prachtig. Deze route gaat meer langs de n-wegen, ook mooi, maar wel anders.

Net na het Nationaal Sportcentrum Papendal maken we even een slinger. Hier ligt, na 57km op de Kemperbergweg het MTB museum, met terras. Wellicht een lekker moment om even koffie te nemen. Je kunt ook direct door. We rijden op de grens van Arnhem en Oosterbeek via de Bilderbergbossen in de richting van de Rijn. In de buurt van Doorwerth kunnen we het niet laten op de Italiaanseweg in het parcours op te nemen. Een schitterende, maar smalle klim met slecht wegdek. Wel een must om ooit gereden te hebben. Geen zin in de klim, dan kun je rechtdoor even op bezoek bij Kasteel Doorwerth (zie foto) en daarna de route weer oppakken langs de N225.

Na een stuk langs de Rijn volgen nog drie klimmen, de welbekende en historisch belangrijke Grebbeberg, een klim door Rhenen heen en ten slotte de Amerongse berg. Heb jij nog iets over?

Je startlocatie 

De route start bij de proloog in Amerongen. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Arnhem, Wageningen, Rhenen, Veenendaal of Wolfheze. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Ede, Heteren, Kesteren, Lunteren of zelfs Leusden. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Groepen/Hardrijders

De route is in zijn geheel niet geschikt voor grote groepen of hardrijders. Dit heeft met name te maken met de stukken over de Veluwe. Naast dat het op mooie dagen best druk is daar, zijn de fietspaden ook smal. Deze route kun je wel gemoedelijk met een groep rijden, maar zeker niet om een snelheidsrecord neer te zetten.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.