In het route-overzicht kun je 'Geverifieerde route' als filter aanklikken. Wat houdt dat in en wat heb jij eraan als racefietser? Op deze pagina leggen we het uit!


Wat is een geverifieerde route?

Een route die de ploegleiders of gespecialiseerde routebouwers kilometer na kilometer hebben gefietst en gecontroleerd. Zo maken we de route echt mee en kunnen we hem nog mooier, geschikter en veiliger maken voor de racefietsers die straks het .gpx-bestand downloaden. 

Onze routebouwers vinden het heel tof om nieuwe gebieden te ontdekken en de mooiste wegen aangereikt te krijgen van onze lokale helden, de gebruikers zelf. Zij houden onze 10 geboden in gedachten voor een goede racefietsroute, maar we willen echt zeker weten dat de route 100% geschikt is voor jou en andere racefietsers. Door zelf de koers te ervaren kunnen we nuttige zaken in kaart brengen, waarvan de veiligheid van de route het belangrijkst is. Veiligheid kunnen we niet garanderen, maar we kunnen wél zorgen dat jij goed voorbereid op pad gaat. Dat je weet op welke punten je moet opletten, of je met een groep kunt fietsen, of hardrijden een goed idee is en wat je tegen gaat komen. Met een geverifieerde route fiets je zo veilig mogelijk

Lees meer over veilig fietsen

blogPeterroutetest3

Hoe werkt het verifiëren? 

Onze routebouwers komen met een hele berg aan .gpx-bestanden van hun favoriete rondes in hun eigen omgeving. Zij vullen een vragenlijst in over de route en wij lopen op afstand alles na. Dan mag een route de website op met 'Community upload' als routebouwer.

Om een route te verifiëren hebben we geen computer, maar een racefiets nodig! We gaan zelf op pad en kijken onderweg wat we tegenkomen: zijn er handige locaties onderweg en is de route veilig genoeg? Achteraf hebben we uitgebreide informatie, foto's en suggesties over de route. Het kan zijn dat de route na de verificatie iets wordt verlegd, verlengd of ingekort. Alles voor de beste racefietsroute!

Waar letten we op? 

Tijdens het verifiëren van een route houden we onze ogen goed open voor het volgende:  

Kwaliteit van de wegen. Zijn ze verhard en breed genoeg? We willen dat onze dunne bandjes smullen van het wegdek!

Stoplichten, kruisingen en rotondes. Dit is een uitdaging, zeker in de Randstad. Daarom kijken we of ze overzichtelijk en goed aangegeven zijn. Ook op hoge snelheid. En het liefste: is er een manier om ze te vermijden?

Snelheidsverschillen vermijden. Afhankelijk van het seizoen, de dag en het tijdstip kan het heel druk zijn op de weg. Daarom zijn onze routebouwers ervaren fietsers die dit in kunnen schatten. We willen brede wegen, maar niet met 180 door een auto gepasseerd worden. We willen mooie paden, maar niet andere doelgroepen in de weg zitten.

Praktische randzaken. Komen we goede startlocaties of handige horecapunten tegen onderweg? Waar kunnen we onze bidon vullen (en onze blaas legen)?

Beelden. Als het even kan maken we foto's van opvallende punten op de route. Niet alleen voor mooie plaatjes, maar ook om je te kunnen laten zien hoe situaties in elkaar zitten.

Wil je meehelpen?

Het aantal routes groeit gestaag en daar kunnen we een paar handige handen bij gebruiken. Ben je een vervend fietsers oftewel ervaren genoeg om routes te verifiëren? Ben je al lid van onze community en ben jij helemaal voor veilige racefietsroutes? Stuur dan een berichtje om je aan te melden en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Natuurlijk hebben de ploegleiders iets moois voor jou in petto als bedankje!

Ik wil routes verifiëren!

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.