Geverifieerde route ?

Zuid-Limburgse klassieker

Finish met een glimlach (en vlaoi)

 • icon-locationLimburg
 • icon-distance50 km
 • icon-altitudeKlimmetjes
 • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Laat jij je tegenhouden door een landsgrens (of drie, vier, vijf)? Wij in elk geval niet! Met 50 kilometer en ruim 1.000 hoogtemeters voor de boeg begin je aan een machtig mooie tour door Zuid-Limburg en België. Door bossen, over heuvels en een mooi stukje langs de Geul. Of je onderweg de beste vlaoi tegenkomt, dát mag je zelf raden!

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Vaals maak je via Holset een kronkelige en heuvelige route richting Epen, een dorp dat met recht ‘schilderachtig’ genoemd mag worden. Daar fiets je een stuk op met de Geul. Maar voordat die uitmondt in de Maas, ben jij al weer vertrokken naar het westen. Daar wachten jou wat klimmetjes! Deze zijn soms pittig, maar daar ben je dan zo doorheen. Uitdagender zijn de vlakkere klimmetjes die minutenlang spierkracht vergen… Vooral rondom Slenaken is het aanpoten. Als je het even nodig hebt, kun je daar goed pauzehouden. Je terugweg gaat langs het Belgische Teuven, Slippenaeken en Gemmenich. Als je bijna terug bent in Vaals, en je al begint te watertanden bij de gedachte aan een ijskoude Radler, krijg je nog een laatste uitdaging: een extra rondje over het Drielandenpunt. Een mooie afsluiter van je route!


Je startlocatie

Wij raden aan om Landal Vaals als startlocatie te nemen. Je kunt er gratis parkeren en er is horeca aanwezig. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Groepen en hardrijders

Voor deze route geldt dat je als groep prima kunt fietsen in Limburg. Het smalle fietspad bij de Randweg is wel een uitdaging en staat ook bij de route info. Voor zowel groepen als hardrijders geldt dat een afdaling vaak vrij hard gaat. Ben je niet ervaren, let extra goed op en matig je snelheid. Er zijn in dit gebied veel wegen waar rechts gewoon voorrang heeft. Dat je het krijgt, is niet altijd zo. Zorg met elkaar voor een veilige situatie er zijn genoeg punten waarop je (naar boven toe) jezelf kunt uitdagen. 

Veiligheidsinformatie

 • Bij het wegrijden bij Landal Vaals sla je rechtsaf een smal fietspad op. Let goed op of er niet al fanatieke fietsers van links komen

 • Bij het afdalen van de Camerig, na 9km, is er 2x een weg van rechts die voorrang heeft. Je bereikt hoge snelheden, wees hier op verdacht

 • Na 13,5km doorgaand weg oversteken richting de Schweiberg

 • Bij het afdalen van de Loorberg (na 18,5km) zijn er inritten van rechts waar een auto uit kan komen. Let hier op!

 • In de afdaling richting Slenaken (22km) zit een verraderlijke bocht. 

 • Na 29km soms drukke weg oversteken

 • Na 39km bij Gemmenich in het dorp letten op ander verkeer. 

 • Na 49km kom je de Randweg weer op (oversteek). De laatste km loopt over de Randweg, smal fietspad aan de rechterkant zitten regelmatig langzame fietsers. Op de weg wordt hardgereden. Houd je hier aan de verkeersregels. Bij het eindpunt steek je de weg weer over. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.