Geverifieerde route ?

Rondje Zuid-Limburg

Is dit Nederland...?

 • icon-locationLimburg
 • icon-distance49 km
 • icon-altitudeKlimmetjes
 • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Als je ergens je hart kan ophalen als racefietser, dan is het wel in het sjoene Zuid-Limburg. Ga de uitdaging aan met een paar flinke klimmetjes (de Keutenberg, om er een te noemen) en hijg uit terwijl je het indrukwekkende landschap tot je door laat dringen. Wat ben je mooi… Nog mooier? De afdaling daarna! 

Dit kun je onderweg verwachten

Fijn aan Zuid-Limburg is, naast het glooiende, uitgestrekte landschap, dat slechts 25% van je tocht over een fietspad gaat. De rest van je route bestaat uit verharde wegen waar je bandjes blij van worden. Dit rondje is geschikt voor groepen (uiteraard ook voor solo/duo) én voor hardrijden. Gelukkig maar, want naar beneden kan het hard gaan. Je kuute gaan het vooral zwaar hebben op de Kruisberg, Eyserbosberg (waar een stuk flink steil gaat met meer dan 11%), Fromberg en de Keutenberg. Wist je dat een deel van deze route ook gereden wordt tijdens het wielerevent Limburgs Mooiste? Wie weet een leuke voorbereiding voor als evenementen weer door mogen gaan!


Je startlocatie

Wij raden aan om Landal Vaals als startlocatie te nemen. Je kunt er gratis parkeren en er is horeca aanwezig. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Groepen en hardrijders

Voor deze route geldt dat je als groep prima kunt fietsen in Limburg. Het smalle fietspad bij de Randweg is wel een uitdaging en staat ook bij de route info. Voor zowel groepen als hardrijders geldt dat een afdaling vaak vrij hard gaat. Ben je niet ervaren, let extra goed op en matig je snelheid. Er zijn in dit gebied veel wegen waar rechts gewoon voorrang heeft. Dat je het krijgt, is niet altijd zo. Zorg met elkaar voor een veilige situatie er zijn genoeg punten waarop je (naar boven toe) jezelf kunt uitdagen. 

Veiligheidsinformatie

 • Bij het wegrijden bij Landal Vaals sla je rechtsaf een smal fietspad op. Let goed op of er niet al fanatieke fietsers van links komen

 • Na 5,5km aan het einde van Vijlen, sla je linksaf, verkeer van achter en rechts heeft voorrang

 • Na ongeveer 10km kruis je de N278

 • Na 11,5km daal je richting Eys. In de afdaling ligt een bruggetje in een scherpe bocht. Je hebt na dat bruggetje geen voorrang op het verkeer van rechts. Wees hier op bedacht in deze afdaling. 

 • In Eys (12,5km) geen voorrang bij de oversteek

 • Na 16km kom je op de Vrakelbergweg, let op ander verkeer

 • In de afdaling van de Fromberg (19,8km) heb je een doorgaande weg van rechts die voorrang heeft. Wees hier bereid te stoppen!

 • Na 20,5km steek je bij Schin op Geul de doorgaande weg over richting de Keutenberg

 • Vanaf km 27 doorkruis je Gulpen. Extra druk hier, let op het verkeer en de verkeersregels

 • Boven op de Camerig, na 43,5km kan er verkeer van rechtskomen

 • In de afdaling van de Camerig, na 47km zijn er wegen van rechts die voorrang hebben. Wees hier op bedacht. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.