Van Beek naar de Maas

Limburg op een andere manier

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance49 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: > 75% van route
Fiets deze route

Deze route is gemaakt en aangeleverd door Andrego, een van onze lokale ogen en oren in dit gebied van Limburg. Dit is een heerlijke afwisselende route waarbij verschillende omgevingen elkaar vrij snel opvolgen. Een route waarbij je dus de vele aspecten van Zuid-Limburg te zien krijgt. En dan ook nog ruim 400 hoogtemeters!

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint in Neerbeek, tussen Spaubeek en Beek in. Vrij veel Beken dus. We rijden tegen de klok in en zetten eerst koers naar Maastricht, naar het zuiden. Daarbij volgen we een tijdje de loop van A2. Je zult zien dat dit geenszins saai is om hier te fietsen. In Maastricht is het echt nog te vroeg voor een tussenstop (?) en rijden we richting het oosten. Nu begint – na 15 kilometer – het glooiende gedeelte van deze route, met o.a. de Bemelenberg, een klim bij Terblijt en Valkenburg uit. Valkenburg ligt optimaal voor een kopje koffie (halverwege koers). Nu is het tijd voor het stuk naar het noorden. We passeren de A79 (veilig natuurlijk) en komen bij Hulsberg. Via prachtige uitzichten dalen we richting Nuth en Hoensbroek. De laatste kilometers volgen min of meer de loop van de Geleenbeek door een werkelijk mooi gebied. Genieten dit weer!

Je startlocatie

De route start in Neerbeek bij de sportvelden, maar je kunt overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan Maastricht, Berg en Terblijt, Valkenburg, Hoensbroek, Hulsberg of Meerssen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Cadier en Keer, Schin op Geul, Brunssum, Schimmert, Geleen of zelfs Sittard . Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.