Route du Riemst

Even ontsnappen uit Limburg

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance50 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Aan de westkant van Maastricht is het ook mooi fietsen. Een rondje geïnspireerd door onze Limburg kenner Andrego. De omgeving bij Kanne en Riemst alleen al is de moeite waard om Zuid-Limburg even een rondje achter je te laten en een kijkje te nemen bij onze zuiderburen. Althans…in dit geval onze westerburen.

Dit kun je onderweg verwachten 

We hebben de route laten starten op een vrij gemakkelijk herkenningspunt in Maastricht, de brug over de Maas. Vanuit daar zetten we eerst koers naar het zuiden. Langs de Maas en in de richting van het Albert Kanaal. Na 7 kilometer steken we het water over en worden we getrakteerd op een mooie klim en afdaling. We dalen weer af in de richting van Kanne, maar blijven aan deze kant van het kanaal. We krijgen nog een pittig klimmetje voor de kiezen met een stukje boven de 8%. Via Zussen rijden we in de richting van het Wijnkasteel bij Genoels-Elderen (voor de liefhebber). Vanaf dit punt rijden we noordwaarts weer in de richting van het Albert Kanaal. Maar voor we er zijn komen we langs plaatsen als Membruggen, Mot en Mopertingen. We volgen het kanaal tot we weer een oversteek kunnen maken terug naar Maastricht.

Je startlocatie

De route start boven op de brug over de Maas, maar natuurlijk kun je overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan Riemst, Mot of Membruggen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit bijvoorbeeld Valkenburg, Terblijt, Margraten of zelfs Cadier en Keer. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.