Geverifieerde route ?

Rondje bijna-België

Een potje pittoresk!

 • icon-locationLimburg
 • icon-distance57 km
 • icon-altitudeKlimmetjes
 • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Dit rondje Zuid-Limburg geeft je niet alleen de natuur, maar ook de dorpse omgeving. Denk Gulpen (yes, die van het bier), Mechelen, Slenaken, Epen en Vijlen. “Het is nét België!” roepen er velen. Een paar kilometer lang hebben zij gelijk, want deze route gaat ook een stukje door Wallonië. Spring met je pekske op je flooke – eventjes op vakantie! 

Dit kun je onderweg verwachten

Een mix van stad en land klinkt makkelijker dan het lijkt, helemaal in dit deel van Nederland. Je krijgt namelijk echt wel de Grote Zware Fromberg voor je kiezen! Eenmaal boven – of je het nou hebt volgehouden in een lichte versnelling of bijna stilstond en tóch van je fiets moest – is het prachtige uitzicht je gegund. Hoe meer richting de dorpen, hoe meer verkeer je kunt verwachten. Maar ook op de uitgestrekte wegen kunnen auto’s hard langs je rijden. Ze zijn fietsers gewend, maar hou je ogen open! Wat betreft het wegdek waar je zelf op rijdt wordt je verwend met meer dan 75% verhard wegdek. Minder dan een kwart van de route bestaat uit fietspad. Geschikt voor groepen en hardrijden, dus!  


Je startlocatie

Wij raden aan om Landal Vaals als startlocatie te nemen. Je kunt er gratis parkeren en er is horeca aanwezig. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert. 

Groepen en hardrijders

Voor deze route geldt dat je als groep prima kunt fietsen in Limburg. Het smalle fietspad bij de Randweg is wel een uitdaging en staat ook bij de route info. Voor zowel groepen als hardrijders geldt dat een afdaling vaak vrij hard gaat. Ben je niet ervaren, let extra goed op en matig je snelheid. Er zijn in dit gebied veel wegen waar rechts gewoon voorrang heeft. Dat je het krijgt, is niet altijd zo. Zorg met elkaar voor een veilige situatie er zijn genoeg punten waarop je (naar boven toe) jezelf kunt uitdagen. 

Veiligheidsinformatie

 • Bij het wegrijden bij Landal Vaals sla je rechtsaf een smal fietspad op. Let goed op of er niet al fanatieke fietsers van links komen

 • Bij het afdalen van de Camerig, na 7km, is er 2x een weg van rechts die voorrang heeft. Je bereikt hoge snelheden, wees hier op verdacht

 • Bij het afdalen van de Loorberg (na 13,5km) zijn er inritten van rechts waar een auto uit kan komen. Let hier op!

 • In de afdaling richting Slenaken (18km) zit een verraderlijke bocht. 

 • Na iets meer dan 25km kom je in Gulpen, verkeersregels in het dorp!

 • Na 36km afdaling richting Epen. Onderaan T-splitsing waarbij je niet altijd voorrang hebt en het zeker niet altijd krijgt. In het dorp is de afdaling best stevig nog, dus je kunt hoge snelheden halen, zorg dat je goed bent afgeremd voor de splitsing.

 • Na 43km bij Vijlen opletten bij het oversteken

 • In de afdaling van de Camerig, na 47km zijn er wegen van rechts die voorrang hebben. Wees hier op bedacht. 

 • Na 51,5 km een scherpe bocht (haarspeld) naar links in Gemmenich, je hebt geen voorrang en er komt ook verkeer van achteren. Midden in de afdaling. Dus let extra goed op!

 • In de afdaling van de Vaalserberg kruis je na 56km wederom de Gemmenicherweg. Geen voorrang!

 • De laatste km loopt over de Randweg, smal fietspad aan de rechterkant zitten regelmatig langzame fietsers. Op de weg wordt hardgereden. Houd je hier aan de verkeersregels. Bij het eindpunt steek je de weg weer over. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.