Geplaatst door Team RFR op donderdag 25 juli

Heb je een mooie lange route gevonden op onze site en twijfel je nog of je de afstand en hoogtemeters wel aankunt? Of zou je ‘m graag op een wat hoger tempo willen fietsen? Maak dan kennis met Fondo, de trainingsapp van de KNWU. De app is ontwikkeld door talentcoaches uit de topsport met als doel om fietsers van alle niveaus kennis te laten maken met trainen.

Hoe werkt trainen met Fondo?

In Fondo vind je een ruim aanbod trainingsprogramma’s voor verschillende doelen, zoals het fietsen van een een bepaalde afstand, een specifieke (toer)tocht of het verhogen van je snelheid. Per week bepaal je zelf hoe vaak en wanneer je traint. De trainingsinstructies zijn op basis van hartslag of FTP. Heb je (nog) geen hartslag- of vermogensmeter, dan kun je ook trainen op basis van gevoel. In de video laat Stefan, talentcoach bij de KNWU, zien hoe trainen met Fondo werkt.


Gedurende het trainingsprogramma voorziet Fondo je van relevante artikelen en video’s over training, maar ook over andere onderwerpen zoals voeding en onderhoud. Kom je ergens niet uit of heb je een vraag over je training? Dan kun je chatten met de coaches achter de app. Die staan klaar voor al je vragen, zolang het maar over fietsen gaat!

fondo-logo

Fondo Pro

Binnen Fondo kun je ook een abonnement nemen op Fondo Pro. Daarmee haal je alles uit Fondo en krijg je onbeperkt toegang tot alle trainingsprogramma’s, coaching en functionaliteiten, zoals een koppeling met je Garmin. Benieuwd naar Fondo Pro?  Als gebruiker van Racefietsroutes.nl krijg je de kans om Fondo Pro twee weken vrijblijvend uit te proberen. Met de code racefietsroutes kun je op deze pagina gebruik maken van dit aanbod.

Let op: Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties of lopende abonnementen.

Deel dit artikel via:

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.