Utrechtse Heuvelrug

Kriskras door het gebied

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance104 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Een mooie trainingsronde met van alles wat. De wegen zijn over het algemeen breed en veilig. In en rond de dorpen kan het wel even iets drukker zijn. Het gebied is populair bij toeristen en bewoners, en dat is natuurlijk niet zo gek. Je wilt hier eigenlijk elke dag wel fietsen! 

Dit kun je onderweg verwachten

Ruim 500 hoogtemeters maak je in deze rit over de Utrechtse Heuvelrug. Houd goed de navigatie in de gaten, want zoals je kunt zien, maak je veel lusjes. En dat is niet voor niets, want wat is het hier mooi fietsen. We vertrekken vanuit Leersum en maken de eerste lus aan de westkant via o.a. Woudenberg en Doorn. Veenendaal laten we tijdens de route links liggen (als je op de fiets zit), maar we komen er wel langs als we op weg zijn naar Rhenen. Zodra we Amerongen aan doen wordt het tijd om de klimbenen echt wakker te schudden, vanaf beide kanten wordt de heuvelrug bestormt! 


Je startlocatie

Deze route starten wij op de Scherpenzeelseweg, pal op de Heuvelrug. Dan ben je vast in de sportieve stemming! Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.