Hemelse Heuvelrug

Het mooiste van de provincie

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance115 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Dames en heren (goed dan, het is Utrecht: wijffies en jochies), wij presenteren hierbij een parel van een route! Hij scoort op afwisseling, uitzicht, fijne wegen (da’s sowieso een voorwaarde) en uitdaging. Want de Utrechtse Heuvelrug is meer dan boompjes kijken: het is ook klimmen! 

Dit kun je onderweg verwachten 

Vanuit Utrecht rij je door Maarssen en langs Breukelen zo de N403 op, die je over de Loosdrechtse Plassen leidt. Daar kom je al snel terecht in het bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug. Geen zorgen, het is niet overal klimmen (maar wél overal genieten). Nadat je dwars door Amerongen bent gereden, fiets je een heel deel over de Lekdijk langs de Nederrijn en de Lek als onderdeel van je weg terug naar Utrecht. Deze route biedt veel variatie én duurt een paar uur, dus is het slim om voorbereid op pad te gaan (denk: laagjes kleding en genoeg te drinken). Hardrijden is niet (overal) zo’n goed idee, ondanks dat minder dan een kwart van de route uit fietspad bestaat.Je startlocatie 

Deze route start en eindigt bij Utrecht Centraal. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.