Dwars door het Gooi

Bommetje in de haven van Huizen

  • icon-locationNoord-Holland, Utrecht
  • icon-distance103 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

We nemen je tijdens deze route mee langs diverse waterlandschappen in Noord-Holland. Voor de echte liefhebbers van het water is deze route een route die je echt afgevinkt moet hebben op je lijst met je afgewerkte routes.

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit de startlocatie staat het water centraal. Via de Ringvaart, Amstel, Bullewijk, Waver, Winkel en Angstel komen we uit in Loenersloot. In Loenersloot kan je een kijkje nemen in Kasteel Loenersloot.

Na een stop in Loenersloot rijden we in de richting van de Loosdrechtse Plassen. Na een aantal kilometer veranderd het landschap in open. Vanaf Naarden rijden we weer langs diverse wateren, zoals de Vecht en de Diemer Vijfhoek. Via het Diemerpark naderen we het einde van de route.

Je startlocatie

De route start vanuit de Berlagebrug in Amsterdam. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van de Berlagebrug op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals, Eemnes, Laren, Soest, Naarden, Huizen, Breukelen en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.