Route du Provence Utrecht

Dromend van een mooie zomerdag

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance122 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Deze route door de provincie Utrecht voldoet aan vele eisen. We rijden over minder dan 25% over fietspaden. Je kan zowel alleen, of met meerdere fietsen. Voor de echte hardrijders is deze route zeer geschikt. Deze route heeft beschikt als één van de weinige over een pontje.

Dit kun je onderweg verwachten

Deze ronde door Utrecht vertrekken we vanuit de Groenekan bij Utrecht. Via Den Dolder en Soesterberg rijden we in een Oostelijke richting naar Den Treek Henschoten. Daar zetten we de route voort richting Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. We rijden daar over de bekende klim. Wellicht is het in de afdaling een goed idee om in Amerongen een kopje koffie te scoren bij wielercafé de Proloog? Bij Wijk bij Duurstede nemen we het pontje om naar de overkant van de Lek te komen. Zorg er daarom voor dat je altijd kleingeld bij je hebt. Langs de Lek rijden we naar Culemborg, daar zijn halverwege de route. In Culemborg kan je een welverdiende pauze nemen. Via Vianen, Nieuwegein en Maarssen vervolgen we de route naar het eindpunt in Maarssen.

Je startlocatie

De route start vanuit Utrecht. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van Utrecht op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals Bilthoven, Culemborg, Soest of Zeist en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.