Geverifieerde route ?

Anders Zuid-Limburg

Ontelbaar mooie klimmetjes

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance106 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is ontwikkeld door Thomas, een van onze routebouwers, en samen met een clubje hebben we deze route gefietst. Wat is het mooi om elke keer weer andere wegen in te slaan en te ontdekken hoe eindeloos leuk en mooi Zuid-Limburg toch is. Let wel op, bij deze route is er een klein stukje onverhard, niet meer dan 300 meter. De Brakke Berg is sinds nu onze persoonlijke favoriet.


Dit kun je onderweg verwachten 

Deze route rijden we vanaf de Waufsberg bij Noordbeek in het zuiden van Zuid-Limburg. We rijden tegen de klok in en beginnen dus met een afdaling naar Slenaken. Daar pakken we de Loorberg omhoog om via Heijenrath over de heuvelrug naar Gulpen te rijden. We dalen de Gulpenberg (zo is deze berg ook veel leuker) en slaan onderaan bijna direct rechts. Naast een leuk venijnig klimmetje kom je hier een stukje onverhard tegen. Wij reden deze route op een dag met slecht weer en toen was deze weg redelijk goed begaanbaar. Rijd je liever dit stukje niet (zonde, maar mag je zelf weten), dan kun je via Mechelen richting de Schweiberg rijden. De Schweiberg is een persoonlijke favoriet, dus die klimmen we in deze route ook. We dalen naar Epen en rijden richting de Camerig. Daar pakken we een andere weg naar boven dan de bekende route. Vlak voor de klim slaan we linksaf. Via Mechelen, Nijswiller rijden we eens aan de andere kant de Kruisberg op. Na Eys volgen op het parcours drie klimmen langs Simpelveld, Ubachsberg, Kunrade richting Schin op Geul. Daar nemen de Fromberg even mee, nu we er toch zijn. Bij Kasteel Genhoes, net voor Valkenburg is het mooi om even bij te komen. We zijn pas op de helft!


Na Valkenburg klimmen we richting Klimmen en rijden we via Hulsberg, Schimmert en Ulestraten een lusje langs het vliegveld. Bij Meerssen ligt nog een mooi klimmetje. Hierna zetten we koers richting de Brakke Berg… wat een fijne klim richting Berg (en Terblijt). Via Cadier en Keer en Mariadorp beginnen we aan de laatste 10 kilometer van de dag. Deze zijn niet te onderschatten. Met vol gereden benen is het nog een fijne klus om weer bij het startpunt te komen.

Je startlocatie

De route start bij het vakantiepark Waufsberg. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Valkenburg, Gulpen, Epen, Meerssen of Klimmen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Vaals, Wijlre, Heerlen of zelfs Maastricht. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

LB%20022%20106km%201

Groepen

Deze route is geschikt voor groepen om te rijden. Er zijn een aantal passages van dorpen en smallere fietspaden, maar over het algemeen zijn de wegen breed en ruim genoeg om met een grotere groep, twee aan twee, te fietsen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.