Van de Brunssumerheide tot Eperheide

Een ronde Zuid-Limburg

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance99 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

De route is ons aangeleverd door Andrego Cycling en met zijn lokale kennis rijden we mee door het pracht en praal van het zuiden. Met ongeveer 900 hoogtemeters is deze rit afwisselend te noemen. De Camerig steekt er weer eens bovenuit. Een rit om eens goed voor te gaan zitten.

Dit kun je onderweg verwachten 

We rijden deze koers tegen de klok in en beginnen net onder Brunssum in het plaatsje Hoensbroek. Vanuit daar is het eerst westwaarts richting Spaubeek en Beek. Na het passeren van Maastricht Airport rijden we via Meerssen Maastricht binnen. Altijd opletten in zo’n grote stad (of eigenlijk alle steden en dorpen). Neem de tijd om te genieten van waar de Maastrichtenaar zo trots op is! Vanaf Maastricht naar de top van de Camerig zit zo’n 200 meter hoogteverschil en dat bedwing je in verschillende klimmen. Bekende namen als de Bemelerberg en de Loorberg komen langs. Na de Camerig gaan we weer noordwaarts via Vijlen richting Simpelveld en Kerkrade. Met een grote bocht rijden we om Landgraaf heen en we eindigen langs de Brunssumerheide, daar waar het allemaal begon.

Je startlocatie

De route start midden in Hoensbroek. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Maastricht, Margraten, Vijlen, Berg en Terblijt of Bocholtz. Je kunt ook vanuit andere plekken naar de route toe rijden, zoals Vaals, Mechelen (Limburg), Gulpen of zelfs Heerlen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.