Tour de Brabantse Heide

Heen en Weert

  • icon-locationLimburg, Noord-Brabant
  • icon-distance90 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Houd je van de heide? Dan houd je van deze route! Alles draait om de verschillende heide velden die ten zuiden en zuidoosten van Eindhoven liggen. We doen nog even Limburg aan ook. Tijd voor een vlaai!

Dit kun je onderweg verwachten

De route start in Eindhoven en gaat tegen de klok in. We zetten koers richting het zuiden naar Aalst. Vanuit daar rijden we langs de Groote Heide naar Leende. We rijden verder richting Maarheze en onderweg passeren we natuurgebieden zoals Zevenhuizensche Heide, Hugterheide en Vroolijke Jager. We rijden in Limburg door het Weertebos en bij Nederweert draaien we terug naar het noorden. We volgen de N266 richting Brabant, op zoek naar de volgende heide: de Someren-Heide. Via de Somerense Vennen en de Lieropsche Heide bereiken we de Herselsche Heide. In Helmond rijden we daarna langs Kasteel Helmond en (net buiten Helmond) Kasteel Croy. Langs het Whilemina Kanaal doen we nog even de Deense Hoek aan alvorens we beginnen aan de laatste kilometers terug naar Eindhoven.  


Je startlocatie 

De route start in het  centrum van Eindhoven. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Weert, Helmond, Son en Breugel, Geldrop, Beek en Donk of Valkenswaard. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen. 


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.