Zet je fiets op Slot Loevestein

Langs het Gat van Sientje

  • icon-locationNoord-Brabant, Gelderland
  • icon-distance77 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Deze route is gemaakt door lokale fietser Wilbert. Hij neemt je mee op een prachtige route rondom de Waal en Maas met, voor de kasteel liefhebbers, als hoogte punt natuurlijk Slot Loevestein. Maar wat dacht je van het Kasteel Rossum? Ook voor niet-kasteel liefhebbers is er van alles te zien. De prachtige natuur in dit gebied – om maar iets te noemen.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route vertrekt vanaf de Maasdijk in Wijk en Aalburg en we fietsen deze route tegen de klok in. Bij het Heusdensche Kanaal rijden we Noord-Brabant in en zetten koers naar…. Bern? Bern ja! Alleen dan wel Bern Gelderland en niet Zwitserland. Langs het Slot van Well rijden we onder Ammerzoden langs richting Hedel. Vanuit daar koersen we naar Kerkdriel. Langs het Gat van Sientje rijden we na Kerkdriel (na ongeveer 25 kilometer) een klein lusje extra langs Alem. Daarna zoeken we de Waal op. Bij Kasteel Rossum hebben we de Waal gevonden en koersen we langs het Kil van Hurwen richting Zaltbommel. Daarna is het een lang stuk richting het westen waarin we de Waal volgen. Langs Zuilichem, Gameren en Brakel rijden we, voordat we aankomen bij Loevestein. Zodra je uitgekeken ben koersen we weer richting Noord-Brabant. Bij de Wilhelminasluis steken we de grens over en via Andel en Veen rijden we – langs de Maas – terug naar ons startpunt.

Je startlocatie

De route start in Wijk en Aalburg. Lokale tip van Wilbert is het Cafe D’n Dijk voor of na de route. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Zaltbommel, Brakel, Kerkdriel of Hedel. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Den Bosch, Oudheusden, Nederhemert of zelfs Gornichem. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.