In het spoor van de Maas

Noord Zuid-Limburg

  • icon-locationLimburg, Noord-Brabant
  • icon-distance70 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Zuid-Limburg is prachtig. Deze route ontdekt de noordkant van Zuid-Limburg. We volgen de loop van de Maas, kruizen Maastricht en Valkenburg, en rijden ook een stukje door Brabant. Deze route is ons aangeleverd door Andrego Cycling.

Dit kun je onderweg verwachten

De route begint bij het plaatsje Nuth in de buurt van Hoensbroek. We zetten koers richting Sittard waar we bijna het smalste stukje Limburg doorrijden. Bij Stein zetten we koers naar het zuiden, waarbij we de Maas passeren en zijn loop volgen in Brabant. Smeermaas – wie kent het niet – is het punt waar we Limburg weer in rijden. Net boven Maastricht. We rijden door Maastricht (ideaal voor een kopje koffie) en gaan op weg naar Bemelen voor de Bemeleberg. Na een aantal hoogtemeters dalen we Valkenburg in. We klimmen niet over de Cauberg maar zetten de koers door richting Voerendaal. Houd je van kastelen, dan is dat het punt om even je ogen uit te kijken! Nog een stuk naar het noorden en we zijn in Nuth.


Je startlocatie

De route start in Nuth bij het station. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Hoensbroek, Sittard, Urmond, Lanaken, Maastricht, of bijvoorbeeld Berg en Terblijt. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen. 


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.