Wij willen Mheer

Glooiend Limburg

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance76 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route – die is ontwikkeld door Andrego Cycling, onze lokale fietsheld in Limburg – brengt je het moois van de westkant van Zuid-Limburg. Van het niveau van de Maas tot bijna 200 meter de hoogte in bij Reijmerstok. Heuvels, glooiend en soms een beetje vlak… deze route moet je rijden!

Dit kun je onderweg verwachten 

De route start bijna op het meest noordelijkste puntje bij het plaatsje Nuth en we rijden tegen de klok in. Via Schinnen rijden we in de richting van Spaubeek waar het eerste klimmetje van de dag wacht over de Hobbelrade. Dan is het dalen richting Elsloo waar we even het Julianakanaal volgen. Hussenberg is het tweede klimmetje van de dag! Via Geulle en Bunde rijden we langs Maastricht naar het zuiden. En tot aan Mariadorp merk je…dit gaat niet vanzelf… Hoe verder naar het zuiden, hoe meer “vals”plat het wordt. Je banden zijn gewoon hard, het gaat gewoon even niet vanzelf! Tussen kilometer 40 en 50, van ongeveer Mesch tot Banholt ben je echt aan het klimmen naar het hoogtepunt van deze koers. Als je niet Mheer kan, is Mheer een mooie plek om te stoppen.
Via Margraten en Sibbe dalen we Valkenburg in. We nemen de Steenstraat naar Walem (mooie klim) en vervolgen de weg naar Klimmen. Waarna het echt afgelopen is met klimmen, want vanaf hier naar Nuth gaat de weg vooral naar beneden toe.

Je startlocatie

De route start bij het station van Nuth. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Valkenburg, Margraten, Maastricht of Klimmen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Brunssum, Geleen, Berg en Terblijt of bijvoorbeeld Gulpen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.