Naar het Krickenbecker Meer

Het groenere gras bij de buren

  • icon-locationLimburg, Duitsland
  • icon-distance74 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Het grensgebied in Noord-Limburg is een aaneenschakeling van mooie, oude gebouwen en prachtige natuur. Deze route schakelt een aantal van de hoogtepunten rondom Venlo aan elkaar. Het is dan ook zeker niet een route om alleen maar hard te fietsen. Neem bijvoorbeeld eens de tijd in Swalmen om de oude steenbrug te bekijken of het kasteel in Weyen, of… er zijn genoeg redenen om deze route te fietsen én om onderweg even af te stappen!

Dit kun je onderweg verwachten 

Venlo is waar de route start. We rijden tegen de klok in en vertrekken noordwest de stad uit. Via onder andere de Crayelheide rijden we om Maasbree en Panningen heen. Via Helden rijden we door de Heldense Bossen naar Kessel. We steken in Kessel de Maas over. Houd je ogen open voor Kasteel Keverberg (op de brug links kijken!). We koersen door naar Bessel en Swalmen. Vanuit Swalmen proberen we de loop van de Schwalm te volgen, de grens over naar Duitsland. In Brüggen aangekomen moeten we even door het dorp heen manoeuvreren voordat we weer noordwaarts gaan richting Breyell. Ten westen van Lobberich stekken we voor het eerst de Nette over en volgen deze rivier naar het natuurgebied Krickenbecker. Een schitterend natuurgebied waar uiteraard meer fietsers op de been zijn. Het is dus niet aan te raden om hier hard te willen rijden op mooie fietsdagen. Kijk lekker om je heen en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft. We eindige deze route over de heide richting Venlo terug naar waar we vandaan kwamen. De 75 kilometer is voorbij gevlogen. Wat een feest!

Je startlocatie

De route start hartje Venlo, als centraalpunt gekozen. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Bessel, Kessel, Swalmen, Panningen of Maasbree. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Reuver, Tegelen, Baarlo, Sevenum of zelfs Roermond. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.