Geverifieerde route ?

Borne to be wild

Grensverleggende kuitenbijter

  • icon-locationOverijssel, Duitsland
  • icon-distance73 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Vanuit Twente op weg naar de grens om jezelf daar even uit te dagen op een mooie klim. De klim bij Gildehaus is met een klein stukje (200m) 11% een echte uitdaging. De overige kilometers lijken wel een biljartlaken door het Twentse landschap. Maar niets is minder waar…ook de Tankenberg doen wij nog even aan.

Dit kun je onderweg verwachten

Na vertrek uit Borne rijdt je langs de noordkant van Hengelo, door het dorpje Deurningen. Onder Oldenzaal langs zetten we koers richting Losser om daar de grens over te gaan. In Duitsland gaan we opzoek naar Gildehaus voor het klimmetje Muhlenberg. Het steilste stuk wordt geschat op ruim 11%. Dat zijn we in Nederland nauwelijks gewend, dus zorg dat je goed geschakeld staat. Het is kort en krachtig en je bent blij als je boven bent. Dan dalen we af, en doen we de klim nog een keer vanaf een andere kant. Gewoon omdat het leuk is! We zetten ons daarna weer op de fiets en richten ons op de grens in het Westen. Bij De Lutte de grens over op weg naar de Landgoederen in Oldenzaal. Vanuit daar komen we nog door Weerselo en Saasveld alvorens we bij Borne uitkomen.

Je startlocatie

De route start vanuit Borne. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Oldenzaal, Hengelo, De Lutte, Losser, Weerselo, of waar dan ook. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Informatie voor groepen/hardrijders

De route is op vele punten geschikt om als groep te rijden. Er zijn stukken door de dorpen Losser, Deurningen, Losser, Gildehaus en Weerselo, waar je als groep elkaar even goed moet informeren. Er zijn een aantal stukken met fietspad langs de weg en ook een aantal oversteken van N-wegen zonder stoplichten die wat druk kunnen zijn. Houd daar rekening mee. 

Voor de hardrijders is het vooral goed om te weten dat de stukken tussen de dorpen in over landwegen gaan zonder verkeersborden, dus rechts heeft bijna overal voorrang. 

Veiligheidsinformatie

De geldende verkeersregels zijn op veel punten meer dan duidelijk. Wat ons opviel bij het testen zijn de volgende punten:

  • De meeste wegen van rechts op de landwegen hebben voorrang en zijn overzichtelijk. Maar niet allen. Houd dit goed in de gaten.
  • In Gildehaus - na ongeveer 35 km - daal je twee keer af. De eerste afdaling komt uit op een drukke weg met een fietspad ernaast. Let in de afdaling op je snelheid, pak het fietspad en maak je klaar voor de tweede klim. Die daalt door het dorp naar beneden. Vrij overzichtelijk, maar ook verkeer.
  • Na de Lutte (48-56km) volgen er meerdere oversteken van relatief drukke N-wegen. Dit om de mooie klimmen van de juiste kant te pakken. Let goed op het verkeer!
  • Ook in het dorp Weerselo (65km) zit nog een verraderlijke kruising. Even in de remmen en goed kijken!

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.