Brabantse Maasroute

Rondom Oss op je stalenros

  • icon-locationNoord-Brabant
  • icon-distance78 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: > 75% van route
Fiets deze route

Nederlanders en water, we zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het trekt de gemiddelde wielrenner ook, fietsen langs de waterkant. Deze route langs de Maas zorgt er wellicht voor dat je even genoeg hebt gezien. Ruim 40 kilometer volgen we deze rivier van Rosmalen tot Ravenstein.

Dit kun je onderweg verwachten 

Op deze route rijden we met een grote ronde rondom Oss. Met het oog op de wind die meestal vanuit het westen waait in ons land, is het parcours met de klok mee te volgen. We starten in het dorp Nuland en zetten koers naar Rosmalen. Tussen Rosmalen en ’s-Hertogenbosch volgen we het kanaal richting de Maas. Vanaf dat moment laten we de rivier niet meer los. Maren, Lith, Oijen, Macheren, Megen, zomaar een aantal plaatsnamen die je tegen gaat komen voordat je Ravenstein in zicht krijgt. Vanuit daar rijden we weer richting het zuiden naar Schaijk. Het laatste stuk is richting het westen weer in de richting van Den Bosch. Veel hiervan vindt plaats naast de doorgaande weg. Als je een flinke westenwind had uitgekozen om lekker langs de Maas te fietsen, dan krijg je hier de rekening gepresenteerd.

Je startlocatie

De route start in Nuland in de buurt van Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Ravenstein, Heesch of Schaijk bijvoorbeeld. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.