Valkenburg-Clermont-Valkenburg

Nooit getwijfeld over België

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance95 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is ontwikkeld door Andrego Cycling, onze lokale fietsheld in Limburg. Met bijna 1300 hoogtemeters in iets minder dan 100 kilometer mag je hier een groot deel van de dag voor uit trekken. De klimbenen krijgen al zin als we het hoogteprofiel zien.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint in Valkenburg en gaat met de klok mee. We hebben geen tijd om echt warm te draaien voordat het wegdek al langzaam omhoog gaat. In de eerste 12 kilometer, langs Klimmen en Ubachsberg, stijgen we al ruim 100 meter. Een rustige start is aan te raden, we moeten nog zo ver! Via Simpelveld rijden we richting Vijlen, Epen en Slenaken voordat we de grens oversteken. In België zijn de wegen anders (vaak slechter), de verkeersregels anders (auto’s halen je vaak met hogere snelheid in) en minder fietspaden. Ondanks dat trekt het ons altijd weer om te gaan fietsen in België. Via Teuven en Remersdaal rijden we in de richting van Clermont. Daar bereiken we de top van deze route op 350meter boven zeeniveau. Daarna is het ongeveer 12 kilometer dalen voordat we bij Neufchâteau aan een klim van ruim 2 kilometer beginnen. Dit is de laatste klim in België. Als we gedaald zijn, zijn we weer in Nederland. Via Margraten rijden we weer terug richting Valkenburg.

Je startlocatie

De route start bij het station Valkenburg. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Vijlen, Slenaken, Margraten of Klimmen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Vaals, Kerkrade, Cadier en Keer of zelfs Maastricht. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.