Naar de Blegny-Mijn

Ga jij ondergronds?

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance99 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Vanuit Limburg brengt deze route je een groot stuk België in. Meer dan 40 kilometer van deze route gaat door het prachtige land van onze zuiderburen. We gaan op weg naar de Blegny-Mijn. Een van de vier authentieke mijnen in Europa die je nog in kan! Onderweg bedwingen we meer dan duizend hoogtemeters. Kun jij deze route aan?

Dit kun je onderweg verwachten

De route begint op het noordelijkste puntje en gaat met de klok mee. We rijden via Voerendaal over de Ubachsberg richting Simpelveld. Via Mechelen en Epen rijden  we richting de grens. In België rijden we richting de berg Clouse, het hoogste punt van deze route. Onderweg naar Blegny is het genieten, onder andere door echte haarspeldbochten! Na Blegny zetten we weer koers naar het noorden. Op driekwart gaan we bij Moelingen de grens weer over. We rijden langs Maastricht in de richting van Valkenburg en nee, we pakken niet de Cauberg, we hebben voldoende geklommen vandaag! Via Hulsberg en Nuth komen we weer op het noordelijkste puntje en hebben we een pintje verdiend!


Je startlocatie

De route start in de buurt van Hoensbroek bij het station van Nuth. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Valkenburg, Epen, Heerlen, Gulpen of bijvoorbeeld Maastricht. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen. 


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.