Dwars door Nationaal Park Maasduinen

Velo in Venlo

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance93 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Deze route is ontwikkeld in samenwerking met Wielercafes.nl als onderdeel van het rondje wielercafés in 2021. De route brengt je het mooiste van Noord-Limburg. De route is erg vlak en volgt een grootdeel de loop van – hoe kan het ook anders – de Maas.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route gaat met de klok mee en vertrekt richting het noorden. Via Horst en Melderslo zetten we snel koers richting de Maas. Dit gaat geregeld over fietspaden, die niet allemaal even racefietsvriendelijk zijn, maar dat zijn gelukkig korte stukjes. Bij Wansum steken we de Maas over richting het Nationaal Park Maasduinen. Nog een klein stukje langs een N-weg en daarna schieten we het park in. We koersen via Nieuwe Bergen langs het noordelijkste puntje van de route en volgen dan de grens 26 kilometer naar het zuiden. We rijden over landgoederen Arcen en De Hamert. Via de Leermarksche Heide zoeken we de Maas weer op bij Lomm. We volgen de Maas naar Venlo, waar we de rivier weer oversteken. Als we Venlo achter ons laten rijden we richting het westen naar Maasbree. Vanuit daar pakken we de Sevenumseweg naar het noorden. Terug naar de startlocatie.

Je startlocatie 

De route start in Sevenum bij het Wielercafé. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Horst, Velden, Venlo of Bergen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Lottum, Grubbenvorst, Tegelen of bijvoorbeeld Baarlo. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.