Naar de rand van de Eifel

Stijg tot grote hoogte in het Hürtgenwald

  • icon-locationLimburg, Duitsland
  • icon-distance88 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

België en Duitsland liggen natuurlijk aan je voeten als je in het zuiden van Limburg bent. Wil je een keer iets anders dan de standaard klimmen? Deze route brengt je over de grens van het National Park Eifel.

Dit kun je onderweg verwachten

Zoals je kunt zien aan de routekaart en de hoogtemeters, is dit niet een typisch rondje Zuid-Limburg. Allereerst gaan we maar een klein stukje door Nederland. Ten tweede, zijn er maar een paar hellingen in het parcours opgenomen. En toch rijden we vandaag ruim 1200 hoogtemeters bij elkaar. Om dat te kunnen doen vertrekken we vanuit Vaals richting Aaken. Uiteraard proberen we daar met een boog om heen te rijden. Gebruik deze – iets minder vriendelijke wegen voor de racefietser – maar om lekker warm te draaien. In Kornelimünster komt de eerste pittige klim (max 7%). Breinig en Zweifall zijn de dorpjes om eventueel nog op adem te komen, want daarna is het bijna 6 km klimmen tegen gemiddeld 4% in het Zweifaller Wald. Na een afdaling van 6km volgt er een klim naar Simonskall. Na 48km (van de 88km route) ben je op het hoogste punt, 550meter. Eigenlijk is het vanaf hier dalen richting België en in België relaxt op naar Gemmenich. Daar wacht nog de klim van het drielandenpunt. Maar hier ben je vast nog fit genoeg voor!

Je startlocatie

De route start in Vaals in het zuiden van Limburg. De route kun je ook vanuit andere plekken in de buurt van de route opstarten. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.