Geverifieerde route ?

Limburgse Ardennen

Hoogtepunt na hoogtepunt

 • icon-locationLimburg
 • icon-distance75 km
 • icon-altitudeKlimmetjes
 • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Limburg is mooi. Net over de grens bij België is mooi. Alles is mooi? Tijdens de klimmen die je vandaag voor de kiezen krijgt denk je er wellicht anders over. Het fijne van deze route is dat je relatief dichtbij je vertrekpunt blijft, dus je kunt zo weer terug. Of…je doet nog een rondje drielandenpunt extra!

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit het startpunt proberen we eerst kort warm te draaien voordat de weg omhoog gaat, maar dat is best een uitdaging! Vlak voor Vijlen draaien we de flanken van de Camerig op. Ben je al warm? We dalen richting de Vaalserberg om langs het drielandenpunt te rijden. Let op, het kan hier toeristisch druk zijn. De afdaling België in ligt er prachtig bij. Let onderaan op bij het tunneltje voor het verkeer. In België rijden we over glooiende wegen met soms een wat langere klim. Chateau de Beusdael is wat ons betreft het hoogtepunt van het stuk België qua kasteel. Bij Slenaken pakken we de bekende klimmen. Rust even uit op weg naar Epen, want de grote jongens komen er aan. De Camerig, de Kruisberg en de Eyserbos liggen nog op je te wachten. Als je bij terugkomst nog zin hebt, kun je met een rondje drielandenpunt nog wat extra meters maken, maar wij rusten liever even uit. Morgen weer een dag!

Je startlocatie

De route start vanaf het vakantiepark Landal bij Vaals. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten. Geef jezelf even tijd om in te komen en start niet in Eys aan de voet van de Eyserbos! Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Veiligheidsinformatie

 • Linksaf vanaf het park, dat betekent oversteken. Binnen 1km een rotonde en in de afdaling een oversteek.
 • In de afdaling van de Camerig, na 9km zijn er wegen van rechts die voorrang hebben. Wees hier op bedacht.
 • Na 16km dorpje Gemmenich let op ander verkeer
 • Bij het afdalen van de Loorberg (na 30km) zijn er inritten van rechts waar een auto uit kan komen. Let hier op!
 • In de afdaling richting Slenaken (34km) zit een verraderlijke bocht.
 • Na 41km afdaling richting Epen. Onderaan T-splitsing waarbij je niet altijd voorrang hebt en het zeker niet altijd krijgt. In het dorp is de afdaling best stevig nog, dus je kunt hoge snelheden halen, zorg dat je goed bent afgeremd voor de splitsing.
 • Na 47,5km aan het einde van Vijlen, sla je linksaf, verkeer van achter en rechts heeft voorrang
 • Na ongeveer 52km kruis je de N278
 • Na 54km daal je richting Eys. In de afdaling ligt een bruggetje in een scherpe bocht. Je hebt na dat bruggetje geen voorrang op het verkeer van rechts. Wees hier op bedacht in deze afdaling.
 • In Eys (55km) geen voorrang bij de oversteek
 • In de afdaling naar Wijlre die volgt zitten een paar bochten en een oversteek van een spoorbaan, daarna sla je linksaf een redelijk drukke weg op.
 • Let bij 70km op bij de oversteek. Dalend verkeer van de Camerig heeft voorrang.
 • Na 73km kom je de Randweg weer op (oversteek). De laatste km loopt over de Randweg, smal fietspad aan de rechterkant zitten regelmatig langzame fietsers. Op de weg wordt hardgereden. Houd je hier aan de verkeersregels. Bij het eindpunt steek je de weg weer over.

Groepen en hardrijders

Voor deze route geldt dat je als groep prima kunt fietsen in Limburg. Het smalle fietspad bij de Randweg is wel een uitdaging en staat ook bij de route info. Voor zowel groepen als hardrijders geldt dat een afdaling vaak vrij hard gaat. Ben je niet ervaren, let extra goed op en matig je snelheid. Er zijn in dit gebied veel wegen waar rechts gewoon voorrang heeft. Dat je het krijgt, is niet altijd zo. Zorg met elkaar voor een veilige situatie er zijn genoeg punten waarop je (naar boven toe) jezelf kunt uitdagen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.