Route du Val Dieu

Gran Fondo Voerstreek

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance100 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Deze route is ons aangeleverd door lokale fietser Andrego. Deze route brengt, naast wat schitterende wegen in Limburg, je ook veel moois net over de grens. Daarnaast rijden we nog even door Maastricht, op driekwart koers, tijd voor een lekkere vlaai?

Dit kun je onderweg verwachten 

Het startpunt van de navigatie is gekozen bij het station van Schinnen, direct ook het noordelijkste puntje van de route. We rijden richting het zuiden de route met de klok mee. Langs Nuth en Voerendaal kun je je opmaken voor de eerste hoogtemeters na zo’n 10 kilometer. Maar denk maar niet dat het daarvoor al vlak is! Na Gulpen volgen we een stuk de beek en komen langs Pesaken, Beutenaken en jawel…Slenaken! Daar passeren we de grens en rijden de Voerstreek in. Ruim 32 kilometer door België met een paar klimmetjes en ook veel dalen. Bij Wezet pakken we de Maas op en volgen deze richting Maastricht. Met nog ongeveer 25 kilometer te rijden maken we via Meersen, Schimmert en Spaubeek weer terug naar Schinnen.

Je startlocatie

De route start in Schinnen bij het station, maar je kunt overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan Maastricht, Slenaken, Nuth, Gulpen of Wijlre. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Valkenburg, Schin op Geul, Geleen, Hoensbroek, of zelfs Heerlen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.