Over de Alde Berg

Gran Fondo Noord-Limburg

  • icon-locationLimburg, Duitsland
  • icon-distance116 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Met het Krickenbeckermeer en het park de Meinweg, de mooiste natuur uit het grensgebied in het noorden van Limburg. Een route van ruim 100 kilometer die op zijn zacht gezegd glooiend te noemen is. Een streek die bekend staat op de industrie kent opvallend veel mooie natuurgebieden. Het is een afwisselende tocht, met zeker in Duitsland ook een aantal fietspaden die gedeeld moeten worden.

Dit kun je onderweg verwachten 

Vanuit het noordelijkste puntje van deze route (station Horst-Sevenum) rijden we met de klok mee. De eerste horde in de koers is het oversteken van de Maas. Dat kan niet zomaar op veel punten, dus we doen dit in Venlo. Venlo is een grote stad en we proberen hier zo efficient mogelijk door heen te rijden, maar houd rekening met drukte. Na Venlo duiken we de heide op, op weg naar het Krickenbecker Meer in Duitsland. Na 20 kilometer zijn we over de grens en rijden we zo’n 45km de route bij onze oosterburen. Via het Krickenbecker Meer koersen we zuidwaarts. We rijden onder meer over de Nette heen, langs kasteel Weyl, naar een paar kleine klimmetjes (Alde Berg en Teufelsberg bijvoorbeeld). We dalen Nederland weer in en komen bij Herkenbosch de grens weer over. Vanuit daar is het noordwaarts langs Roermond, via Swalmen en Beesel naar Kessel waar we de Maas weer terug oversteken. Na 100 kilometer komen we door Helden (kan geen toeval zijn) en zette we nog even aan voor de laatste 15 kilometer richting Sevenum.

Je startlocatie

De route start bij het station van Horst-Sevenum, maar kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Venlo, Roermond, Herkenbosch of Beesel. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Reuver, Panningen, Horst of zelfs Tegelen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.