Door de Peel

Route du Wielercafé

  • icon-locationLimburg, Noord-Brabant
  • icon-distance126 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is oorspronkelijk ontwikkeld voor het rondje Wielercafés van 2021 en verbindt de wielercafés in Eindhoven en Sevenum met elkaar. De – veelal afgegraven – hoogveengebieden op de grens van Noord-Brabant en Limburg staan centraal in deze route. We kruizen de natuurgebieden op de verharde wegen. Wil je zo’n natuurgebied iets dieper in, dan is een gravelbike aan te raden. Deze route is geheel verhard (op een klein stukje van ongeveer 250 meter gravel na).

Dit kun je onderweg verwachten 

In Eindhoven beginnen we onze koers ter hoogte van het wielercafé Cycklist. We rijden met de klok mee richting het oosten. Via Opwetten gaan we onder Nuenen door en boven Mielo langs via het Eindhovensche Kanaal. Als we Helmond zuidelijk zijn gepasseerd steken we de Brouwhuissche Heide over richting Vlierden. Bij Griendtsveen zitten net in Limburg en daarmee zijn we zowel een stukje Deurnsche Peel als de Mariapeel gepasseerd. We maken nog een slinger rondom de Schadijksche Bossen en komen dan bij Werplaats de Trapperie in Sevenum voor een welverdiend kopje koffie. Na Sevenum is het koers naar het westen. Via Kronenberg rijden we rond Helenaveen Noor-Brabant weer in (en uit) en komen dan in het natuurgebied bij o.a. Kwakvors. Daar ligt een klein strookje gravel op een goed begaanbaar fietspad. Via Neerkant rijden we langs de plaatsen Heusden, Asten en Someren, alvorens we een slinger maken rondom de Lieropsche Heide. Via de noordkant van Geldrop en het Eindhovensche Kanaal komen we Eindhoven weer in!

Je startlocatie

De route start bij het wielercafé Cycklist in Eindhoven. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Sevenum, Helmond, Mierlo, Neerkant of Someren. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Geldrop, Liessel, Meijel of zelfs Deurne of Horst. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.