Een Maasterlijke route

Een punt voor elk schip dat je telt

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance134 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Deze route is gemaakt en aangeleverd door Roy. Het is een van de routes die hij graag rijdt in dit gebied. En als je deze gefietst hebt, weet je waarom. Langs de Maas kom je van alles tegen in midden-Limburg op de grens en soms over de grens met België. Wie van fietsen langs de rivieren houdt, kan zijn hart ophalen bij deze route.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint in Roermond en gaat met de klok mee. Nou ja…de klok? Met de rivier, of liever gezegd tegen de rivier in. We rijden stroomopwaarts richting Linne en Maasbracht. Daarna volgt een prachtig stukje bij Ohé en Laak. Na Papenhoven en (waarom niet) Nattenhoven steken we bij Berg aan de Maas met een pontje de Maas over. Je zit hier op het meest zuidelijke punt van de route na iets meer dan 40 kilometer. Op weg naar het noorden rijden we eerst een stuk door België, langs bijvoorbeeld Kasteel Carolinaberg en de Motte van Kessenich. Bij Thorn komen we Nederland weer binnen en zetten koers in de richting van Horn en Buggenum. Na 95 kilometer passeren we Kessel. Volgens Roy kun je hier op de markt ideaal pauzeren met een hapje en een drankje. Mooi moment, want we hebben nog 40 kilometer voor de boeg. Langs Baarlo rijden we richting Venlo, het meest noordelijke puntje van deze route. We draaien naar het zuiden en rijden stroomopwaarts weer langs Tegelen en Reuver. Mocht je nog niet voldoende water gezien hebben vandaag, we eindigen met een rondje om de Asseltse Plassen alvorens we weer in Roermond zijn.

Je startlocatie

De route start in Roermond, maar je kunt overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan Venlo, Maaseik, Tegelen, Maasbracht, Wessem, Heel of andere mooie plekken langs de Maas. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit bijvoorbeeld Neer, Swalmen, Baarlo, Echt, Urmond of zelfs Sittard . Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.