Heuvelland uitdaging

Bijna twee keer de Alp op!

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance143 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Wat een cijfers, ruim 1900 hoogtemeters in minder dan 150 kilometer. Dat is dus bijna 2 keer de Alp op rijden. Gelukkig kunnen we er een hele dag van maken om het zuiden van Limburg en het noorden van België te verkennen. Zorg goed voor jezelf onderweg, want de man met de hamer woont ook in dit gebied! De route is ons aangeleverd door Andrego Cycling.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route start op het noordelijkste puntje in Heerlen. We rijden tegen de klok in, dus we vertrekken naar het westen. Via Klimmen en Schin op Geul maken we een wat draai en keer bewegingen bij Cadier en Keer. Daarbij doen we Bemelen, Schin op Geul en Valkenburg aan. Na ongeveer 60 kilometer komen we door Gulpen en is het tijd voor de zuidelijke lus van deze koers. Eerst over de welbekende wegen rondom de Camerig en van via het drielandenpunt België in. We doen in 35 kilometer België mooie wegen en streken aan rondom bijvoorbeeld Plombières en Aubel. Op de terugweg vanuit Teuven kun je nog genieten van het prachtige Kasteel Beasdeal, maar houd je ogen hier wel goed op de weg in de afdaling. Als we na 120 kilometer Nederland weer binnenkomen passeren we de Wolfhaag richting het noorden. We dalen af via Vijlen en zetten koers naar Simpelveld om de laatste kilometers richting Heerlen heuvel af nog even bij te komen. Wat een mooie dag!

Je startlocatie

De route start bij de woonboulevard in Heerlen. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Vaals, Valkenburg, Gulpen of Slenaken. Je kunt ook vanuit andere plekken naar de route toe rijden, zoals Maastricht, Mechelen (Limburg), Kunrade of zelfs Hoensbroek. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.