Geen Eiffel zonder toren(s)

Hoog, hoogte, hoogtemeters!

  • icon-locationLimburg, Duitsland
  • icon-distance153 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Vanuit Zuid-Limburg is het een stukje doortrappen, maar dan heb je ook een super mooie rit in de Eiffel. Uiteraard komt deze van lokale held Andrego onze kant op. Hij verkende het parcours en liet ons weten…dit is echt heel mooi fietsen!

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint in Heerlen, op 100 meter hoogte. De top ligt vandaag rond de 600 meter en die tikken we bijna twee keer aan. We zetten koers richting Duitsland en gaan bij Kerkrade / Herzogenrath de grens over. De route vandaag volgt vaak de rechte lijn, vooral ook om bij de Eiffel te komen natuurlijk! Via Stolberg en Breinig bereiken we het Münsterwald. Daar is het goed om de gps extra in de gaten te houden. We kruizen onze eigen route een keertje. We klimmen naar Lammersdorf en dalen af in de richting van Simmerath. Bekende namen als je vaker in de Eiffel bent geweest. We maken een rondje om het meer met de klok mee. Je waant je echt soms in de Alpen, maar je bent relatief dicht bij huis hoor! De tweede keer dat we Lammersdorf aandoen heb je al 100 kilometer in de benen en…bijna alle hoogtemeters. Op de terugweg rijden we door België weer naar Nederland toe. Pas als we de grens overgaan heb je de klim benen weer nodig.

Je startlocatie

De route start in het centrum van Heerlen. Natuurlijk kun je overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan de Nederlandse plaatsen Kerkrade, Vaals, Nijswiller, Simpelveld of Bocholtz . Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit bijvoorbeeld Gulpen, Vijlen, Mechelen, Hoensbroek of zelfs Valkenburg of Aaken. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.