Noordelijke tour in het Zuiden

Ergens brandt nog licht

  • icon-locationLimburg, Noord-Brabant
  • icon-distance126 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is oorspronkelijk door ons ontwikkeld voor het rondje Wielercafés van 2021 en verbindt de wielercafés in Sevenum en Eindhoven met elkaar. Dat heeft als voor- en nadeel dat je Eindhoven op de racefiets in moet. Meteen een mooi moment om even te pauzeren én te genieten van deze mooie stad waar echt geprobeerd wordt groen met de stad te verbinden. Andere hoogtepunten van deze route liggen echt in het buitengebied, zoals de Nederheide en een stukje Deurnsche Peel. De afstand maakt deze tocht uitdagend.

Dit kun je onderweg verwachten 

In Sevenum starten we deze koers en we rijden met de klok mee. Via de zuidelijke kant rijden we eerste richting Eindhoven. Na de Gelderse Heide steken we bij de Deurnsche Peel de grens over naar Noord-Brabant. Via Liessel en de noordkant van Asten zetten we koers naar Lierop. Daar rijden we noordwaarts over de Herselsche Heide richting het Eindhovensch Kanaal. Dit kanaal volgen we grotendeels naar Eindhoven, tussen Mierlo en Helmond door. In Eindhoven aangekomen zoeken we de Dommel op en proberen we de loop hiervan de stad weer uit te volgen. Als we de Dommel voor de laatste keer kruisen zijn we op weg naar Nuenen. Voor Nuenen slaan we linksaf, noordwaarts, richting de Stad van Gerwen aan het Wilhemina Kanaal. Deze volgen we oostwaarts, onder Lieshout door, richting Beek en Donk. Dan volgen bijna 20 kilometer met alleen maar natuurgebieden, waaronder de Nederheide. Bij Ysselstein zijn we weer in het noorden van Limburg en rijden we langs Horst nog een klein stukje naar het zuiden, naar Sevenum.

Je startlocatie

De route start bij het wielercafé in Sevenum. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Eindhoven, Helmond, Mierlo, Liessel of Asten. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Geldrop, Someren, Son en Breugel, Gemert of zelfs Deurne of Venray. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.