Wie trapt ‘m an?

Ruimte, Rust en weinig (r)Emmen

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance74 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

In Midden-Drenthe kun je aardig wat kilometers maken zonder echt door een grote plaats te hoeven komen. Ook in deze route kom je weinig anders tegen dan kleine plaatsjes en huizen buiten af. Watertjes, open vlaktes, klinkers en bos. Het gevoel van ruimte en rust vind je nergens zoals hier in Drenthe.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route start bij het dorpje Orvelte in de buurt. Nog nooit van gehoord? Zeker de moeite waarde om even doorheen te komen, maar met al die kasseien, hebben wij de route er omheen gelegd! We rijden tegen de klok in en rijden dus eerst richting het zuiden. Natuurlijk komen we wel een aantal dorpjes tegen, zoals Gees en Oosterhesselen, maar grote plaatsen of echte drukte…nee die vind je hier niet. Net voor “half koers” rijden we langs Emmen. Zeker een bezoekje waard, maar voor nu, zouden we lekker doorfietsen, noordwaarts richting Odoorn. Daar kun je op zoek gaan naar een Hunnebed (staat aangegeven met bordjes), let wel op dat die wegen niet altijd toegankelijk zijn met de racefiets. Via het groen zetten we de rit weer naar westen voort, terug in de richting van Orvelte.

Je startlocatie

De route start op het vakantiepark Orveltermarke. De route komt langs een aantal plaatsen waar je gewoon kunt starten zoals Westerbork, Zuidveld, Oosterhesselen of Odoorn. Je kunt ook een stukje naar de route toe rijden vanuit Emmen, Schoonloo, Schoonoord of Sleen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.