Drents-Friese Wold

's Ochtends extra mooi

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance72 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

West-Drenthe biedt een heerlijk rondje brede en verharde wegen van ruim 70 kilometer. Deze route kan biedt de mogelijkheid om zowel alleen, als in een groep kilometers te maken. Tijdens deze route kan je genieten van het prachtige uitzicht in Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Dit kun je onderweg verwachten 

Vlak land, open uitzicht en veel bos. Deze route bestaat voor ruim driekwart uit weg in plaats van fietspad. Hardrijden is goed mogelijk op de route. Rijd jij liever in een groep dan alleen, dan is deze route daar uitermate geschikt voor. Na je vertrek uit Assen ga je via Bovensmilde en Smilde richting Friesland. Eenmaal terug in Drenthe fiets je door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Daar kan je van de natuur genieten in één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Via Hoogersmilde, Hijken en Hooghalen rijd je lekker door naar de finish.


Je startlocatie 

Deze route start in Assen. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.