Rondje West-Drenthe

Gas erop!

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance76 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Het lijkt het Teletubby-landschap wel, zo vredig. Grasland, blauwe lucht, lachend zonnetje. Deze route is geweldig om drie uur lang de benen onder je lijf te jagen met 40 km/u en je hoofd leeg te krijgen. Waar wacht je nog op!

Dit kun je onderweg verwachten 

Glooiend/heuveltjes en een open uitzicht kenmerken deze route als geen ander. Deze route bestaat verder voor een kwart tot de helft uit fietspaden.  Desondanks is deze route geschikt voor hardrijden. Voor de liefhebber die graag in groepen fiets, is deze route goed te fietsen. Je start de route vanuit Assen. Via Anreep en Ekehaar fiets je richting Boerderijcamping het Amerveld. Daar kom je tweemaal langs in deze route. Je vervolgt je route in westelijke richting Schoonloo en Borger. Daar fiets je in noordelijke richting verder naar Gieten. Eenmaal aangekomen in Gieten ben je nagenoeg op de helft van de route. Vanuit Gieten ga je met een boog richting Grolloo. Op de weg naar Hooghalen passeer je voor de tweede keer Boerderijcamping het Amerveld. Hooghalen naar het eindpunt is het laatste rechte stuk.


Je startlocatie 

Deze route start in Assen. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.