Van Orvelte tot Appelscha

Op bezoek bij de Friese buren

  • icon-locationFriesland, Drenthe
  • icon-distance80 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

In Midden-Drenthe kun je jezelf verliezen in de geschiedenis, de natuur en de ruimte. Op deze vrijwel vlakke route ga je via het Drents-Fries Wold op bezoek bij de westerburen in Friesland. Er is relatief veel fietspad op deze route. Drenthe, als echte fietsprovincie, zorgt goed voor de veiligheid. De drukte kan dus wat hoger zijn op deze route.

Dit kun je onderweg verwachten 

De oorsprong en start van deze route ligt vlakbij het oude dorpjes Orvelte. We rijden met de klok mee en gaan, na Westerbork, onderlangs Beilen in de richting van Dwingeloo. Daar steken we de Dwingelerstroom over en via Dieverbrug rijden we Diever in. Daar kun je – als je wilt – nog op bezoek bij een Hunnebed. De route loopt er niet langs in verband met het wegdek, maar het staat daar wel duidelijk aangegeven op de bordjes. Via de Bosweg rijden we door het Drents-Fries Wold naar Friesland. Bij Appelscha zijn we ruim over de helft – tijd voor koffie! Smilde en Zwiggelte passeren we op de weg terug naar Westerbork. Vanuit daar volgen we de laatste paar kilometer dezelfde weg als net na de start.

Je startlocatie

De route start op het vakantiepark Orveltermarke. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Westerbork, Appelscha, Smilde of Dwingeloo. Je kunt ook een stukje naar de route toe rijden vanuit Assen, Oosterwolde, Beilen of Hoogersmilde. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.