Geverifieerde route ?

Friese Wetters & Snelle Weagje

Je wilt meer van de Friese Meren

  • icon-locationFriesland
  • icon-distance69 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route heeft voor iedere fietser iets moois. Behalve als je van klimmen houdt. Er zijn verschrikkelijke mooie pittoreske wegen langs natuurgebieden en watertjes. De dorpjes onderweg zijn zo voorbij als je te hard rijdt. Daarnaast zijn er lange stukken door polderachtige omgevingen, brede wegen om tempo te maken langs snelwegen, kortom, voor elke liefhebber wat wils.

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Heerenveen gaan we door de gemeente Fryske Marren en rijd je langs prachtige watertjes. We zetten koers naar het Tsjûkemar waar op een mooie dag veel boten te zien zijn. We rijden door naar Joure, een stukje langs het dorp. Na Joure is het nog niet gedaan met de pret, ook dan vervolgen we onze route langs het zo bekende Friese landschap. We volgen de Noordbroekstervaart door Broek heen richting het Snitser Mâr. Vlak voor Grou kom je door Oude Schouw. Waar ook op een mooie dag geregeld de brug open staat. We zijn halverwege, tijd voor een stop?


Het landschap verandert als we vanaf Grou zuidwaarts gaan. We komen in een open, vlak, polderachtiglandschap. Het wordt met wind in de rug een racebaan, met wind op kop wordt het stoempen. Langs de doorgaande wegen is het minder genieten van het uitzicht, maar meer van het werken op de fiets. We komen nog door het plaatsje Nes en daarna slingeren we ons door de weilanden, tot we weer in één rechte lijn zuidelijk rijden richting Heerenveen. We rijden Heerenveen binnen door een prachtige oude wijk. Daarna maken we nog een slingertje naar Oudehaske en It Nannewiid alvorens onze route tot een eind komt aan de zuidkant van Heerenveen.


Je startlocatie

Friesland: de schaatsprovincie van Nederland. Hoe kan het ook anders dan dat we voor onze gpx startpunt gekozen hebben voor de parkeerplaats bij het stadion Thialf? Ook in de omgeving daarvan is er voldoende ruimte, en rijdt er een trein!

Overige interessante startlocaties: Joure, Grou, Akkrum

Grote groepen/hardrijders

Deze route bestaat uit twee delen. Het eerste deel richting het noorden bestaat uit mooie wegen langs wateren. Soms betekent dit fietspad. Over het algemeen is het fietspad breed genoeg om er met meerdere te fietsen. Op hele drukke dagen kan het lastig zijn hier tempo te houden. Er zijn een paar wegen waar een fietspad naast ligt die enkel voor fietsers is en niet voor brommers/scooters en dus ook niet voor hardrijders. Let op de beschrijving hierboven voor de Badweg.

Veiligheidsinformatie

  • Na 9km oversteek N924 Geen voorrang.

  • Joure, na 19km, paar verkeerssituaties zonder voorrang. Let op overige verkeer

  • Na 40km Grou, rotonde om naar het zuiden te gaan. Let op, drukke oversteek

  • Na 46km in Nes, door het dorp een paar keer geen voorrang

  • Na 59km in Heerenveen meer verkeer en drukte

  • Na 62km Badweg, voor  snelrijders / groepen verstandiger om over de weg te fietsen (geldt namelijk ook voor scooters en brommers)

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.