Geverifieerde route ?

Langs Hindeloopen fietsen

Meer Friesland, Friese Meren

  • icon-locationFriesland
  • icon-distance62 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Misschien denk je niet direct aan fietsen bij Friesland, maar het is meer dan een aanrader om daar te gaan fietsen. Toegegeven, op mooie zonnige dagen is het iets leuker dan met een stevige wind die over het water en vlakke land blaast. Alleen dan nog verrast de schoonheid van dit landschap je tijdens deze tocht.

Dit kun je onderweg verwachten 

Vanuit Heeg gaat deze route tegen de klok in. We zetten koers naar het noorden tot aan het plaatsje Draaisterhuizen en rijden dan naar het westen via de Pikedyke. Richting Workum komen we langs meer meren, te veel om op te noemen. Vanuit Workum rijden we naar Hindeloopen. Voor het dorp gaan we echter al linksaf, we volgen op deze route niet de kustlijn van het IJsselmeer, maar we rijden landinwaarts richting Koudum. Nadat we het Johan Frisokanaal zijn gepasseerd rijden we door het natuurgebied de Fluezen (of Fluessen). Bij het dorpje Woudsend gaan we weer noordwaarts in de richting van Heeg.

Je startlocatie

De route start dus in Heeg. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Koudum, Workum of Woudsend. Je kunt ook vanuit andere plekken naar de route toe rijden, zoals Hindeloopen, IJlst, Sint Nicolaasga of zelfs Sneek. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.