Noordelijke drie-provincieroute

Drie voor de prijs van één

  • icon-locationGroningen, Friesland, Drenthe
  • icon-distance78 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Een route die je voert langs de drie noordelijke provincies. Vanuit Groningen fietsen we tegen de klok in richting Friesland en via Drenthe weer terug. Met de kans op westenwind is de eerste helft vrij pittig. Het open Groningse landschap kent geen genade terwijl je hier krom over je stuur ligt. Je bent blij als je de provinciegrens over bent en via een stukje Groningen richting Drenthe gaat. De echte Groninger zegt: er gaat toch niets boven Groningen? Nu je deze drie provincies gehad hebt…wat was het mooiste stuk?

Dit kun je onderweg verwachten

De route is grotendeels vlak en open; hoe kan ‘t ook anders. Je kunt deze route dan ook fietsen met een groepje vanaf 4 man. Je kunt lekker trappen op de rechte stukken door de polder, en écht fanatiek hardrijden kan op deze route ook! Tussen de 25 en 50% van de route bestaat uit fietspad.


Je startlocatie

Deze route starten wij op de Campinglaan. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.