Heuveltocht in Drenthe

Zorg voor frisse benen

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance91 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Sta jij in de startblokken om een heerlijk stuk te gaan fietsen? Heb je geen zin in een korte en vlakke ronde door Drenthe. Gaat je voorkeur vandaag uit naar een lange ronde met een hoop heuvels. Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben jouw perfecte ‘match’ gevonden, zoals men in de liefde zou zeggen. Je ‘match’ oftewel je route is klaar voor jullie ‘date’. Doe je stinkende best en veel succes op je ‘date’.

Dit kun je onderweg verwachten 

Glooiend/heuveltjes en een open uitzicht kenmerken deze route als geen ander. Deze route bestaat verder voor een kwart tot de helft uit fietspaden.  Desondanks is deze route geschikt voor hardrijden. Voor de liefhebber die graag in groepen fiets, is deze route goed te fietsen. Vanuit Assen vertrek je in noordelijke richting via Norg en Roden richting Groningen. Enkele kilometers voordat je de provincie Groningen in fietst, ga je in zuidelijke richting op weg naar Vries. Via Vries passeer je Zuidlaren, Annen en Eext. Tijdens het laatste kwart fiets je kort door het Nationaal Landschap Drentsche Aa. Met de laatste kilometers op de teller kom je bij de meeste heuvels terecht.


Je startlocatie 

Deze route start in Assen. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.