Drents en Fries één-tweetje

Genieten van de schitterende natuur

  • icon-locationFriesland, Drenthe
  • icon-distance82 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Twee provincies scoren in één route? Ja je leest het goed. Met deze route maak je niet alleen kilometers in Drenthe. Je gaat tevens een combinatie aan, oftewel een een-tweetje met het Friese landschap. Scoren is nog nooit zo makkelijk geweest. Pak direct je racefiets en scoren maar!

Dit kun je onderweg verwachten 

Vlak land en een open uitzicht. Goed om te weten is dat een kwart tot de helft van de wegen bestaan uit fietspad. Desondanks is deze route geschikt voor hardrijden. Voor de liefhebber die graag in groepen fiets, is deze route goed te fietsen. Je vertrekpunt is vanuit Assen. Via Ter Aard, Veenhuizen en Een Weet fiets je richting Friesland. Eenmaal fietsend in Friesland heb je de halve route erop zitten. Via Bakkeveen, Oosterwolde en Appelscha fiets je terug richting Drenthe. In de laatste kilometers fiets je via Smilde richting het eindpunt.


Je startlocatie 

Deze route start in Assen. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.