Vlammen op de VAM-berg

Klimmen op de vuilnisbelt

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance68 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Droom jij van een route waarbij je heerlijk kan klimmen en kan genieten van de prachtige natuur in Drenthe? Marco Borsato zong ooit het nummer ‘de meeste dromen zijn bedrog’. Deze droom is geen bedrog, ben je gek! Wij laten deze droom voor je uitkomen!

Dit kun je onderweg verwachten 

Klimmen (op z’n Nederlands), open uitzicht, bos zijn typerend voor deze route. Deze route bestaat verder voor een kwart tot de helft uit fietspaden.  Desalniettemin is het zeer geschikt voor hardrijden. Je kan deze route in je eentje of in een groep fietsen. Vanuit Hooghalen vertrek je via Hijken in westelijke richting Hoogersmilde. Op de weg van Hoogersmilde naar Dwingeloo fiets je langs het Nationaal Park Drents-Friese Wild, daar kan je genieten van de prachtige natuur. Op de weg van Dwingeloo richting Drijber kom je langs het tweede natuurgebied, het Nationaal Park Dwingelderveld. Kort voor de aankomst in Drijber is het tijd om te gaan klimmen. Eenmaal Drijber gepasseerd, fiets je in noordelijke richting via Wijster en Zwiggelte terug naar je eindpunt in Hooghalen.


Je startlocatie 

Deze route start bij Hooghalen. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.