Zeg ‘ns (Drentsche) Aa

Noordelijke punt van Drenthe

  • icon-locationGroningen, Drenthe
  • icon-distance92 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Vanuit Hoornsmeer rijd je een mooie route waarbij je zowel kilometers in Groningen, als in Drenthe maakt. Het open landschap en het prachtige Nationaal Landschap Drentsche Aa zorgen ervoor dat je optimaal kan genieten van de omgeving.

Dit kun je onderweg verwachten

We rijden vanuit Hoornsmeer in een Zuidelijke richting. Na amper één á twee kilometer rijden we vanuit Groningen door Drenthe. Via de plaatsen Eefde en Vries rijden we door het prachtige landschap van het Nationaal Landschap Drentsche Aa. Daar kunnen we genieten van de mooie omgeving en de aanwezige dieren. Via Gieten en Gietenveen zetten we de route in een Noordwestelijke richting voort. We rijden nagenoeg in één rechte lijn over de scheidingslijn tussen Groningen en Drenthe. Nadat we een klein stukje van Zuidlaren hebben gezien rijden we Groningen weer binnen. Via het bekende plaatsje Haren zetten we de laatste kilometers voort tot het eindpunt.

Je startlocatie

De route start vanuit Hoornsmeer. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van Hoornsmeer op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals Eelderwolde of Haren en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.