Geverifieerde route ?

Typisch Drenthe

V(l)ammen

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance70 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Deze route brengt laat je het mooiste van Drenthe zien. Je rijd dwars door de prachtige brinkdorpen Dwingeloo en Ruinen. Daar vind je diverse restaurants en terrassen voor een welverdiende pauze. Naast deze brinkdorpen leidt deze route je over de VAM-berg. Deze 48 meter hoge berg is perfect om jouw vaardigheden te testen. Deze route is ons aangeboden door Drenthe.nl en is na de routetest een klein beetje aangepast. Download hier de juiste gpx.

Lees hier het verslag van de route

Dit kun je onderweg verwachten

De route gaat met de klok mee. Naast de Brinkdorpen Ruinen en Dwingeloo rijden we langs en deels door het Nationaal Park Dwingelderveld. Een prachtige afwisselende omgeving. De route ligt overigens vol met klinkers, maar goed, wat kun je anders verwachten in Drenthe! Op ongeveer driekwart van de route rijd je over de VAM-berg. De route heeft op dit moment 1 lusje over de berg, maar het is één grote speeltuin, dus heb je energie in de benen? Ga twee, drie of vier keer omhoog! Na de VAM-berg rijden we meer richting het zuiden (ook meer asfalt) en met een grote boog om Hoogeveen heen naar het startpunt.

Je startlocatie

De route start in de buurt van Hoogeveen en Koekange. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Ruinen, Echten of Dwingeloo en ga zo maar door. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Veiligheidspunten

Deze route is echt gemaakt met de wielrenner in het achterhoofd. Bijna alle verkeerspunten die er zijn waar je op moet letten zijn overzichtelijk en staan goed aangegeven. De dorpen langs de route zijn natuurlijk even oppassen geblazen. Het enige punt waar je oversteekt waar geen “gewone” verkeerssituatie is de N855 net na het dorpje Lhee.

Een gevaarlijk stuk weg (qua wegdek) ligt rechts van Koekange op de Oude Toldijk. Daar is de weg soms zo slecht dat je meer in het midden moet rijden.

Groepen/Hardrijders

Zoals je kunt lezen in de routetest zit er een nadeel aan deze route. De wegen zijn niet altijd even goed en daardoor is het in een groep lastiger rijden. Ook als trainingsrondje voor snelheid zouden we deze route niet aanraden. De dorpen kunnen in de zomer erg druk zijn, dus ook hier geldt…stel je er op in en geniet er van!

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.