Klimmen rondom Beilen

Een paar hoogtemeters in Drenthe

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance88 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Ben jij een fan van klimmen? Dan is deze route in Drenthe echt iets voor jou. In combinatie met het open uitzicht en de vele mooie bossen, zorgt dit voor een fantastische route om te fietsen. Wil jij deze route liever niet alleen fietsen, maar in een gezelschap, dan is deze route ook uitermate geschikt voor jou!

Dit kun je onderweg verwachten 

Deze route wordt getypeerd door het aantal klimmen (op z’n Nederlands) die je maakt. Verder is er sprake van een open uitzicht en veel bos. Goed om te weten is dat een kwart tot de helft van de wegen bestaan uit fietspad. Desondanks is deze route geschikt voor hardrijden. Voor de liefhebber die graag in groepen fiets, is deze route goed te fietsen. Vanuit je vertrekpunt in Assen rijd je in nagenoeg in één rechte lijn richting Hooghalen. Daar ga je links richting vakantiepark Diana Heide. Je route volg je richting Schoonloo en Witteveen, tot dat je in de buurt van Drijber bent. Daar ga je diverse klimmen maken. Via Spier, Lheebroek en Hijken fiets je terug richting Hooghalen. Nog één lekker stuk fietsen en je hebt je eindpunt bereikt.


Je startlocatie 

Deze route start bij het Regionaal Wielercentrum Noord Assen. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.