Drentse Droom

Wegdromen in Drenthe

  • icon-locationGroningen, Drenthe
  • icon-distance75 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Drenthe een vergeten provincie? Zeker niet, en al helemaal niet als je deze route hebt gereden! Je start in Groningen, maar peddelt voor het grootste deel van je route door de mooiste stukken van het Drentse land. Heerlijk met je lichtgewicht carbon vriend over het strakke wegdek vliegen, met je blik op oneindig. De heides zien overgaan in bossen. De bossen zien overgaan in veengebieden. Een prachtig stukje Nederland, dat is een gegeven. Niet té erg wegdromen, hè?

Dit kun je onderweg verwachten

Deze route is vooral vlak en open, maar je komt ook door bosgebied. Ongeveer een kwart tot de helft van je route bestaat uit fietspad. Daarom raden wij aan goed op ander verkeer te letten terwijl je tempo maakt; deze route is geschikt voor hardrijden (35-40 km/u) en om met een grotere groep te fietsen.


Je startlocatie

Deze route starten wij bij het busstation van Hoogkerk. Daar is een P+R (en zit je al bijna in Drenthe). Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.