Waterronde Noord-Holland

Meren, slootjes, plassen...

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance101 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

De ‘Waterronde’ neemt je honderd kilometer lang mee door Amsterdamse buurten en nabij gelegen dorpen en natuurgebieden. Een ding staat als een paal boven water: je meandert het grootste gedeelte van de tijd langs een kanaal, sloot, rivier of meer. Een frisse ronde om uit te waaien en te genieten van zuidelijk Noord-Holland.

Dit kun je onderweg verwachten

Noord-Holland is geweldig voor rechttoe rechtaan trappen en tegelijkertijd genoeg zien. Goed om te weten is dat een kwart tot de helft van de wegen bestaan uit fietspad. We vinden deze route daarom niet geschikt voor hardrijden. Wél kun je ‘m prima fietsen met een groepje. Geniet samen (of alleen) van een fijne tocht langs het water. Alleen maar blauw is zeker niet het enige wat er te zien is: denk aan dorpjes zoals Uitdam en Vreeland, kasteel Loenerstloot aan de Angstel, slot Abcoude, Amsterdamse parken, statige rijen met knotwilgen en de vele, vele boten die sputterend langs komen varen. (Of jij moet ze voor blijven, wedstrijdje!) 


Je startlocatie

Deze ronde beginnen wij het liefst bij het Oosterpark of bij de P+R Zeeburg. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.