Tussen de plassen door

Waterroute met een vleugje Utrecht

  • icon-locationNoord-Holland, Utrecht
  • icon-distance95 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Deze route laat je het mooiste van Noord-Holland en Utrecht zien. De eerste helft van de route fiets je overwegend langs diverse wateren. Je hoeft absoluut geen waterrat te zijn om deze route te fietsen. Wees jezelf er wel van bewust dat je de eerste helft niets anders dan water ziet.

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit de Berlagebrug in Amsterdam rijden we in een Zuidelijk richting langs de Amstel. Langs de Amstel passeren we het Martin Luther Kingpark, het Zorgvlied en het Amstelpark. In Ouderkerk aan de Amstel gaan we de burg over. Daar rijden we niet meer langs de Amstel, we volgen nu de Bullewijk. Na enkele kilometers gaat de Bullewijk over op de Waver. Via de Stokkelaarsbrug rijden we de route verder langs de Winkel. In dit geval bedoelen we geen fysieke winkel, we bedoelen hiermee het volgende water in Utrecht. Via de plaats Breukelen zetten we de route in een Oostelijke richting voort. In Baarn en Laren voel je dat we steeds meer de hoogte in rijden. Het laatste kwart rijden we nagenoeg in één rechte lijn via Naarden en Muiden naar het eindpunt.

Je startlocatie

De route start vanuit de Berlagebrug in Amsterdam. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van de Berlagebrug op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals Duivendrecht of Diemen en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.