Tegen de (Maas)vlakte

De mooiste haven van de wereld

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance105 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Rotterdam is als doorvoerhaven de poort van Europa. Ooit de grootste haven van de wereld en nog altijd een belangrijk logistiek knooppunt. Volop in ontwikkeling wordt er continu bijgebouwd, van de eerste, naar de tweede Maasvlakte. De natuur en de industrie gaan hand in hand rond het Kruiningergors. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Dan is deze route perfect voor jou. Deze route is ons aangeboden door CS010.cc een wielerclub uit Rotterdam.

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Kralingen zetten we koers naar Katendrecht via de Erasmusbrug. Op weg naar de Waalhaven en Eemhaven passeren we Pernis. Stukje Hoogvliet om de Spijkenisserbrug over te gaan. Daarna volgen we het Hartelkanaal aan de noordkant van Voorne-Putten richting het westen. Door Heenvliet en Zwartewaal steken we net voor Brielle het Oosterlands Rak over. Bij Oostvoorne maken we een rondje om het Oostvoornse Meer, langs het Slufterstrand en weer terug naar Rotterdam langs de Mississippihaven. Op de terugweg rijden we langs Rozenburg en door de Botlek. Bij Hoogvliet komen we weer terug op het punt waar de route zich splitste. Nu alleen nog terug naar Rotterdam Kralingen. 


Je startlocatie

De route start in de wijk Kralingen in Rotterdam De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Brielle, Pernis, Spijkenisse of Rozenburg. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen. 


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.